You are currently viewing ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 2-2, ο Γκαρσία ισοφάρισε στο 90+6′ (video)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 2-2, ο Γκαρσία ισοφάρισε στο 90+6′ (video)

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι κορυφής, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας με 2-2, στην «OPAP Arena». Η ένωση άνοιξε το σκορ, ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με γκολ των Γέντβαϊ και Αράο, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε με γκολ του Γκαρσία στο 90+6′, εκμεταλλευόμενη πέναλτι που υπέδειξε ο VAR για χέρι του Ζέκα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αλλά το πρώτο 20λεπτο κύλησε χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις. Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 22′, όταν ο Μπερνάρ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο 24′, με τον Γκαρσία να νικά τον Λοντίγκιν με ωραίο πλασέ μετά από βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με γκολ του Γέντβαϊ στο 32′, ο οποίος σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Χουάνκαρ.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες, με τον Βέρμπιτς να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 39′ και στο 48′. Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις της, αλλά η τελική της προσπάθεια δεν ήταν καλή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις, με τον Αράο να ισοφαρίζει στο 66′ με ωραίο πλασέ μετά από κεφαλιά του Κώτσιρα. Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, αλλά ο Παναθηναϊκός αμυνόταν καλά.

Στο 90+3′, ο Γκαρσία σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζέκα. Ο VAR υπέδειξε πέναλτι και ο Γκαρσία το εκτέλεσε εύστοχα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 90+6′.

Δείτε τις φάσεις του αγώνα:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-4-2): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Ρότα, Σιμάνσκι (79′ Γιόνσον), Αμραμπατ (79′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63′ Μάνταλος), Πινέδα (63′ Αραούχο), Τσούμπερ (79′ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ (78′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (75′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (86′ Σπόραρ), Βέρμπιτς (75′ Λημνιός).

Στα αξιοσημείωτα:

  • Ο Γκαρσία σκόραρε το 10ο γκολ του σε ισάριθμες συμμετοχές στο πρωτάθλημα.
  • Ο Παναθηναϊκός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, με τον Ιωαννίδη στο 63′ και τον Λοντίγκιν να αποκρούει το σουτ του Μάνταλου στο 90+9′.
  • Η ΑΕΚ επέστρεψε στο δρόμο των νικών μετά από δύο ήττες.